Heeft u ook zo genoten van de proeverij Nederlandse parels en heerlijke producten? Of heeft u de proeverij gemist? De aan bod gekomen combinaties van kazen en wijnen kunt u hier nabestellen, zodat u de proeverij nogmaals kunt herbeleven.

En check de video terug via deze link.

Veel proefplezier!

 

Remeker

remeker-bourgondischlifestyle

Remeker Pril 500 gram €13.00
Remeker Rijp 500 gram €16.00
Remeker Olde 500 gram €20.00

Deze kaas wordt gemaakt in het hart van Nederland, de Gelderse vallei. De melk wordt geproduceerd door het Jersey koeienras. Deze koe staat er om bekend een goede melkproductie te hebben met een hoog vetgehalte. Daarbij bevat de melk ook meer caroteen. Het gevolg hiervan is een zeer romige kaas, die ook nog eens een mooie intense gele kleur heeft door het caroteen. Daarbij heeft de familie in 2004 besloten om alles op zo’n natuurlijk mogelijke wijze te laten verlopen. Dit betekent:
– De dieren zijn gehoornd
– Krijgen geen: krachtvoer, inentingen, antibiotica enz.
– Zo min mogelijk zouttoevoeging

Dit in combinatie met het respect waarmee de familie het land behandeld, zorgt voor een pure en eerlijke kaas. Wij hebben 4 leeftijden in ons assortiment. De Pril (3maanden), de Remeker Rijp (9 maanden) met een natuurlijke eetbare korst van boterolie en harde, maar romige pâte. Daarnaast is er de Olde Remeker de minimaal 12 maanden gerijpte variant en de Remeker Pracht 16 maanden. Beide kazen bevatten iets meer eiwitkristallen dan de jongere variant van 3 en 9 maanden. Alle vier de kazen zullen een heerlijke aanvulling zijn op uw kaasplateau.

 

Remeker Ghee €7.63 voor 230ml en €21.45 voor 750ml

producten_bourgon_16022021_1

Onze ghee (spreek uit als in de naam ‘Guy’ of ‘Guido’) wordt op boerderij ‘De Groote Voort’ bereid uit de weiboter van de melk van onze prachtige Jersey koeien.

Ghee is zuiver melkvet – ja, melkvet met een nootachtig aroma.
Als keukenproduct is het voortreffelijk voor bakken, braden, stoven en frituren. Ghee versterkt de smaak van kruiden en specerijen, spat niet bij verhitting en is lang houdbaar.
Daarbij blijkt het bijzonder gezond te zijn!

De ghee gieten wij in handige glazen potten (230 gr).
Als de deksel eenmaal is losgedraaid, heeft de ghee steeds verse lucht nodig. Laat de dop er dus los op liggen of draai deze maar een beetje dicht, zodat er nog luchtuitwisseling mogelijk is.
Ghee, bewaard bij kamertemperatuur, is onbeperkt houdbaar.

 

Remeker Fondeu €11.47
producten_bourgon_16022021_422

Remeker, romige biologische kant-en-klare kaasfondue. Gemaakt van Remeker kaas, mosterd en witte wijn. Inhoud (380 ml) is geschikt voor 2 personen. Remeker kaasfondue is ontstaan door een off smaak in een aantal partijen kaas. Door het te verwerken hebben wij een kwaliteitsproduct kunnen ontwikkelen die zijn weerga niet kent. Een heerlijk fondue met een volle romige smaak. Perfect om snel een maaltijd op tafel te zetten. Je kan de fondue au bain-marie opwarmen, in een pannetje of in de magnetron. Dippen met stukjes brood. Rauwe groentes zoals witlof, paprika en bloemkool. Trekt geen draden dus ook goed te gebruiken als dip of saus! Een verantwoord kant en klaar product dat je ook in je eentje kan eten.

 

Dronken zwaluw €9.95per stuk weegt ongeveer 250 gram

dronken-zwaluwEen witflorakaasje gemaakt van rauwe melk en vegetarisch stremsel. Dit alles in de puurste vorm, dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Alleen 4000 uur weidegang voor deze koeien.  Op deze manier ontstaat er een heerlijk romige witflora-kaas met een licht aangenaam bittertje, doordat er gebruik gemaakt wordt van vegetarisch stremsel. Wij wassen deze kaas in een Eau de Vie van Peer en bestrooien dit met broodkruim.

 

Zwaluwgekwetter €7.73 per stuk weegt ongeveer 250 gram 

zwaluwgekwetter2
Op boerderij Arink in Lievelde, de achterhoek, wordt sinds enkele jaren de witschimmelkaas Zwaluwgekwetter geproduceerd. Het kaasje wordt gemaakt van rauwe melk en vegetarisch stremsel. Zij werken op deze boerderij volgens het volgende principe: gister gras, vandaag melk, morgen kaas. Dit alles in de puurste vorm, dus geen antibiotica of andere toevoegingen. Alleen 4000 uur weidegang voor deze koeien. Op deze manier ontstaat er een heerlijk romige witflora-kaas met een licht aangenaam bittertje, doordat er gebruik gemaakt wordt van vegetarisch stremsel. Deze kaas is een geweldige aanwinst voor de Nederlandse witflora’s en moet u geprobeerd hebben!

 

Pavesi Crackers per zak €4.15

aardenburg-de-vries

Enorm verslavende olijfoliecrackers uit Italië. Heerlijk om kaas op te serveren,
maar ook heerlijk om naturel te versnaaien.

 

Nahmen vruchten seco €12.50producten_bourgon_16022021_38 

Frucht Secco Druif wordt geperst bij het familiebedrijf Van Nahmen. Deze kent een lange traditie in de fruitverwerking. In 1917 zijn ze begonnen met een appelstroopfabriek en sinds 1930 produceren zij de meest bijzondere vruchtensappen. Op een schitterende locatie in Duitsland produceren zij zelf al deze sappen. Inmiddels zet de familie haar ambachtelijke traditie in de 3e en 4e generatie voort, wat betekent dat al het fruit van eigen bodem zelf persen en verwerken.

Het fruit wordt grotendeels met de hand geplukt en gesorteerd, zodat er geen onrijpe of overrijpe vruchten in het sap terechtkomen. Zo zijn alle sappen gegarandeerd van de hoogste kwaliteit, met de beste smaak en heerlijk aroma. De interne kwaliteitseisen liggen bij van Nahmen dan ook ver boven de wettelijke normen. Hiernaast zijn alle vruchtensappen vintage, dit wil zeggen dat er maar één soort van een vrucht wordt gebruikt: één soort appel, één soort peer, etc. Er zijn dus geen blends. De passie voor het vak straalt van de flessen af en uit zich in de fantastische aroma’s en smaken!

 

Chateau Carlot blanc €12.95producten_bourgon_16022021_37

  • MAS Carlot White – P.D.O. Costières de Nîmes  Druivenrassen: 55% Roussane , 30% Marsanne, Viognier 15%.  
  • Wijnbouw / fok: traditionele, directe pneumatische persen, rekken in de kou. Alcoholische vergisting onder controle van de temperaturen en geblokkeerde Malolactische gisting.  
  • Smaak: Een wijn met hints van abrikoos, marmelade visserij en kamperfoelie. Droge en verfrissende. Er is een intens fruitige smaak en een geweldige persoonlijkheid. Een uitstekende waarde om te drinken in de komende 1-2 jaar.

 

Naeckte Brouwers Nimf  €2.45

producten_bourgon_16022021_39

Klassiek zwaar blond bier met een frisse kruidige smaak en iets zoete afdronk.

Bierstijl: Tripel
Alcoholpercentage: 8,5%
EBU 24 (licht bitter) ●⦿●●●
EBC 8 (blond) ●⦿●●●
Aanbevolen drinktemperatuur 8-10°C

 


Remeker Ghee €7.63 voor 230ml
€ 7,63
Remeker Ghee €21.45 voor 750ml
€ 21,45
Remeker Fondeu €11.47
€ 11,47
Remeker Pril (circa 500 gram)
€ 13,00
Remeker Rijp (circa 500 gram)
€ 16,00
Remeker Olde (circa 500 gram)
€ 20,00
Dronken zwaluw €9.95per stuk (circa 250 gram)
€ 9,95
Zwaluwgekwetter €7.73 per stuk (circa 250 gram)
€ 7,73
Pavesi Crackers per zak €4.15
€ 4,15
Nahmen vruchten seco €12.50
€ 12,50
Chateau Carlot blanc €12.95
€ 12,95
Naeckte Brouwers Nimf €2.45
€ 2,45
Verzendkosten € 6,75
Totaal


Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en u hoort spoedig van ons!

Niet leesbaar? Verander tekst.