Je bent een levensgenieter en wilt graag meer leren over het combineren van kaas en wijn. Ervaar hoe fantastisch, hoe goed, maar ook hoe teleurstellend wijn-kaas combinaties kunnen zijn. Je gaat ervaren waar je op moet letten als je wijn en kaas combineert. Na deze proeverij weet jij jouw gasten de perfecte combinaties voor te schotelen.

In samenwerking met Passion4Wines en Restaurant de Veranda worden er twee locaties aangeboden.

Locatie: Restaurant de Veranda, Amsterdam
Kaasfort Amsterdam, Assendelft
Cursusdata: 8 november
Prijs: € 49,50 per persoon
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur

Voor wie is deze kaas-wijn workshop geschikt?
Tijdens deze workshop leer je wijn proeven, kwaliteit herkennen en ervaren hoe het smaakprofiel van  wijn en kaas elkaar beïnvloedt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Begrip van diverse termen uit de wijnwereld
  • Herkennen van kwaliteits- en smaakverschillen in wijn
  • Uitleg over de smaakprofielen van wijnen en kazen
  • Uitleg over de 5 basissmaken
  • De kaas als basis en daaraan het smaakprofiel bepalen waaraan de wijn moet voldoen;
  • Of juist een kaas aanpassen aan de wijn
  • Wat bedoelen we met klassieke wijn-kaas combinaties
  • Aperitief-wijnen en dessert-wijnen
  • Kaas en wijn: al proevend je smaakvoorkeur bepalen

Op elke cursusavond worden er 10 kazen en 8 wijnen geproefd.
Het is geen diner, maar een smaakervaring van (top)wijnen met begeleidende kazen. We werken met kleine groepen. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact.

Ben jij geïnteresseerd en wil jij je graag aanmelden?
Klik op onderstaande link en tot snel!

Inschrijven voor deze cursus!

Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en u hoort spoedig van ons!

Niet leesbaar? Verander tekst.