Lente kaaspakket

39.50

Cadeautje?

Artikelnummer: 1 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Lente kaaspakket

De zon schijnt volop, de bloesems komen in de bomen, de eerste geitenkazen komen de rijpingskelder uit en de verse kaas komt net binnen uit Puglia. Oh, wat verlangen we naar de zomer! Daarvoor hebben wel alvast een heerlijk fris pakket voor u samengesteld.

1 bol Burrata (250 gr)
Burrata wordt gemaakt van verse koemelk en begint eigenlijk met een klein mozzarellabolletje dat nog heel vers en stretchbaar is. Deze wordt uitgehold tot een zakje, gevuld met een mengsel van verse slierten koemelkmozzarella en aangelengd met verse boterroom. Deze mix wordt ook wel straciatella genoemd. Vertaald: geplukt gestretcht. Niet te verwarren met de ijssoort.

Truffe de Ventadour (150 gr)
Dit schattige rauwmelkse geitenkaasje heeft de vorm van een truffel. Dit verklaart het eerste deel van de naam, echter is er geen truffel aan toegevoegd. De kaas wordt gemaakt in Correze, waar zich ook de ruine Ventadour bevindt. Dit deel van Frankrijk kenmerkt zich door zijn groene vlaktes en de ongerepte natuur leent zich perfect voor het houden van vee. Zo dacht ook de geitenboer Fabrice, die zijn kazen vernoemt naar de vorm en naar het nabijgelegen kasteel Ventadour. De kaasjes zijn stevig van structuur, maar geven een heerlijk plakkerig mondgevoel. De Truffe heeft een donkere aslaag, maar is heerlijk mooi zacht van smaak. Je proeft heel subtiel de frisheid terug van de kruiden die de geiten grazen.

Blu di Tonka (200 gr)
Blu di Tonka is een van onze eigen ontwikkelde kazen. We hebben de Blu Vecchio Piemontese (een rauwmelkse blauwaderkaas van volle koemelk) gewassen in een combinatie van Moscato d’Asti en Tonkabonen. De bonen vinden hun herkomst in Madagaskar en worden ook wel de ‘Armen van Vanille’ genoemd. De boon is toxisch en mag dus niet geraspt worden, zodoende dat we de smaak uit de boon moeten trekken. Dat doen we door de boon te laten drenken in de Moscato d’Asti, de mousserende wijn uit de Piemonte. Daarna wassen we de kaas met deze vloeistof en ontstaat er een goddelijke combinatie! Een subtiele blauwader met hinten van muscaat, vanille en cacao.

1 fles J. Neus Pinot Noir Blanc de Noir
We combineren de kaas met een zalmroze rose van J. Neus uit het Duitse Rheinhessen. De rose wordt gemaakt van 100% pinot noir die na een korte periode schilcontact direct wordt gefilterd en opgeslagen. Er zit een bescheiden toefje hout in wat resulteert een elegante en bescheiden pinot noir waar ook fijn rood fruit is te onderscheiden. De gastronomische rose heeft genoeg kracht om de drie uiteenlopende kazen te begeleiden.

1 pak Lingues en honingtomaatjes
Om het geheel compleet te maken serveren we Lingues erbij en enorm verslavende honingtomaatjes! Deze flinterdunne crackers komen uit de Piemonte en zijn gemaakt van olijfolie, bloem en zout. Letterlijk vertaald staat Lingues voor ‘Schoonmoederstongen’. Hoe zou dat nu komen…?