Messenklever

Artikelnummer: 484 Categorie:

Beschrijving

Een Nederlandse kaas, van oudsher afkomstig uit de omgeving van Obdam/Heerhugowaard. Deze kaas werd oorspronkelijk alleen in de herfst gemaakt, omdat de luchtvochtigheid dan het hoogste was om deze kaas goed te rijpen. Maar nu, dankzij hedendaagse technieken die de luchtvochtigheid kunnen nabootsen, wordt de kaas het hele jaar gemaakt. Deze Messenklever wordt tegenwoordig (helaas) vervaardigd van gepasteuriseerde koemelk maar is desalniettemin een traditionele kaas welke nu wordt gemaakt in de Midden-Beemster en de zachtheid heeft van mozzarella en de ziltigheid van een roodflorakaas. Uitermate geschikt voor het kaasplateau, of ter vervanging van mozzarella.De kaas heeft twee weken gerijpt en mag de daarna volgende drie weken pas “Messenklever” worden genoemd. Van origine luidde de naam “Messenhanger” maar deze naam was reeds geclaimed door een grote Goudse fabriekskaasproducent, vandaar de aanpassing naar “Messenklever”.

Extra informatie

Land

Streek

Type kaas

Diersoort

Melk