Cacow

Categorie:

Beschrijving

Medio 2018 ging Rene naar Japan om daar een aantal van onze belangrijke klanten te bezoeken en om deel te nemen aan de bijeenkomst van het wereldwijd erkende Guilde du Fromage. Tijdens zijn bezoek kwam hij in aanraking met nieuwe invloeden vanuit de Arabische keuken die in Japan gebruikt worden. Zo ontdekte hij een notenmelange met komijn, koriander en cacaobonen. Intens warme aroma’s, waarbij hij onmiddellijk een gepaste kaas zocht. Zodoende kwam hij uit op de Petit Munster uit Midden-Elzas. Een gepasteuriseerde koemelkkaas van ongeveer 120 gram die wordt gewassen in pekel en daarmee behoort tot de roodflora categorie. De kaas is zacht van structuur en wordt op moment van bestelling gewassen met de notenmelange. Op die manier komen de smaak en aroma’s van beide producten het beste tot hun recht op het moment dat de kaas op het plateau verschijnt.

Extra informatie

Diersoort

Karakter van de kaas

, ,

Land

Melk

Streek

Type kaas

Verkoopeenheid