» Terug naar categoriepagina

Cuore di Pastore

Categorie:

Beschrijving

De Cuore di Pastore wordt gemaakt op de historische boerderij Il Palagiaccio in het Italiaanse
Toscane en gerijpt in de Ubaldini-grotten die zich onder het gelijknamige dorpje Palagiaccio
bevinden. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koe- en schapenmelk en heeft naast
stremsel, zout en melkzuur geen conserveermiddelen. De Cuore di Pastore is vernoemd naar
het hart van de herder en refereert naar de liefde voor het kaasmaken in Toscane. De kaas
heeft een rode korst, omdat deze is gewassen in Volterra-zout. Dit zijn grote zoutmijnen waar
zowel zout als soda wordt gewonnen. De kaas heeft een mooie weeldige smaak en is
bijzonder vriendelijk. Een licht smeuiig mondgevoel wordt afgewisseld met een ziltige bite.

Extra informatie

Diersoort

Karakter van de kaas

, ,

Land

Melk

Streek

Type kaas

Verkoopeenheid