» Terug naar categoriepagina

Roquefort Vernières AOP

Beschrijving

Deze blauwschimmelkaas wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en heeft een hele zachte of noem het zalvige textuur waardoor deze bijna weg smelt op de tong. Het unieke van deze kaas is dat de kaasmaker elk seizoen speelt met de hoeveelheid Penicillium roqueforti (blauwschimmelcultuur gewonnen van beschimmeld roggebrood) die hij in de kaas stopt, dit om de smaak elk seizoen zo constant mogelijk te houden. Ondanks dat deze Roquefort een ontzettend zacht mondgevoel geeft en romig is, proef je ook terug waarom deze kaas nog steeds de koningin van de blauwader kazen wordt genoemd. Ze is namelijk nog steeds lekker krachtig in smaak en de schimmel is goed proefbaar. Daarnaast zijn ook wat rozijntjes en noten te proeven. De Roquefort komt bij ons binnen als ze nog maar een paar weken oud is, na vervolgens nog een paar maanden bij ons te rijpen in het fort en maximaal een half jaar oud is, is ze geschikt om naar jullie te mogen gaan.