Het guilde is een van oorsprong middeleeuws gilde wat als doel heeft de bescherming van het kaasambacht. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan de kleine boeren en affineurs wereldwijd. René is als eerste Nederlander ooit benoemd tot Maitre Fromager en ambassadeur van het ambacht. In 2019 is Evert Schonhage komen versterken als Maître Fromager. Met de kennis en ervaring van Evert kunnen wij de productkennis en toepassingsmogelijkheden voor onze relaties professionaliseren.

Er zijn strenge regels voor het toetreden en met name voor het doorgroeien binnen het guilde. Er zijn verschillende rangen die je moet doorgroeien voordat je maître Fromager kunt worden. Als je toetreed begin je als Garde Et Juré, dit betekend dat je beschermer bent van het ambacht en het prduct daarna kun je Prud’Homme worden dan ben je de rechter hand van de Maître, wat inhoud dat je andere ook moet gaan enthousiasmeren en trainen. En uiteindelijk word je dan Maître Fromager. Zelfs hierin zijn dan weer niveau’s maar daar willen we u graag in de winkels meer over vertellen want anders word het allemaal te ingewikkeld.

Het guilde heeft ongeveer 1200 actieve leden over de hele wereld. Hiervan zijn er ongeveer 100 maitre fromager, 150 Prud’homme, en de rest is Garde Et Juré.

De Maitre fromagers zijn eigenlijk een grote vriendengroep. Ze komen bij elkaar op bezoek en wisselen ideeen uit over hoe dingen beter zouden kunnen. Zo help je elkaar verder en blijf je elkaar inspireren.

Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en u hoort spoedig van ons!

Niet leesbaar? Verander tekst.