De affinage

Affineren is een vak apart, een ambacht zou je zelfs kunnen zeggen. Dagelijks is een team bezig met het wassen, keren en de smaak verfijnen van de kazen. Zij selecteren dan ook welke kazen er verkocht kunnen worden en welke nog een tijdje verder moet rijpen. Kaas is natuurlijk een levend product dus dat is iedere keer net weer even anders. Hierdoor kan het ook komen dat er een kaas niet is of dat het er anders uit ziet dan de vorige keer.

Doordat wij hier iedere dag mee bezig zijn proef je in onze kazen een duidelijke eigen stijl terug. Deze stijl begint al bij de selectie van de boeren, dit zijn allemaal ambachtslieden die dagelijks (net als wij) met hun product bezig zijn. Het gebeurt wel eens dat een van de boeren in Nederland komt en zijn eigen kaas niet meer herkent omdat hij bij ons op een andere temperatuur en luchtvochtigheid gerijpt wordt. Maar het is nog nooit gebeurd dat hij de kaas minder lekker vond! Aandacht doet per slot van rekening groeien, en laat aandacht nu net zijn wat de kazen in overvloed krijgen.

Samen met onze vakbroeders van het Guilde des Fromagers laten wij het ambacht van kaasmakers en affineurs wereldwijd groeien.

Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en u hoort spoedig van ons!

Niet leesbaar? Verander tekst.