Let op: Tijdens de feestdagen is alleen afhalen mogelijk. Thuisbezorgen kan weer vanaf 2 januari.

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Munster fermier AOC

 16,70 Per stuk á 500 gram

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

Een bekende roodflora-kaas uit de Alcace, Frankrijk. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk en is terug te halen naar de 7de eeuw. De Munster is vernoemd naar de plaats Munster waar vroeger de kaas werd ondergebracht in de kelders van de abdijen om door te rijpen. In deze periode werd de kaas voor een groot deel gebruikt om belastingen mee te kunnen betalen. Inmiddels heeft de kaas een AOC-benoeming en moet de productie van de Munster aan strenge eisen voldoen. Zo zijn de afmetingen vastgesteld en de rijpingstijd in vochtige kelders is bepaald op een minimum van 5 weken. Ook moet de kaas regelmatig met pekel worden gewassen om zo de karakteristieke smaak te bereiken. Een mooie roodflora-kaas die wat stevig is van geur, maar mooi zoetig is van smaak. De kaas combineert ook heel mooi met komijn, mocht u eens iets nieuws willen proberen.

Extra informatie

Eenheid

Per stuk á 500 gram

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button