• Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Maroilles fermier au Genievre

 10,95 Per 200 gram

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorieën: ,

Beschrijving

Dit is een traditionele Franse roodflorakaas uit het departement Picardië. De basis van deze kaas is gelegd door de monniken omstreeks 962 voor Christus. Het is een rauwmelkse kaas gemaakt van koemelk. Tijdens de rijping wordt deze meerdere keren gewassen met pekelwater. Dit is een proces wat je eigenlijk bij elke roodflora kaas ziet. Hierdoor ontwikkelt zich ook de roodflorakorst. Wanneer deze kaas bij ons binnenkomt herhalen wij dit proces meerdere keren. Het grote verschil is dat wij hierbij ook jenever gebruiken om de smaak van deze kaas voller te krijgen.

Extra informatie

Eenheid

Per 200 gram

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button