• Voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Epoisses fermier Ras el Hanout

 17,20 per stuk

  • Voor 10:00 besteld, morgen geleverd
Categorie:

Beschrijving

In het dorpje Epoisses begon de productie van deze kaas in 1956 opnieuw nadat de Tweede Wereldoorlog een stop had veroorzaakt. In de tijd van Napoleon was deze kaas reeds populair. Het is een sterk geurende kaas met gewassen korst. De geur van Marc de Bourgogne is onmiskenbaar aanwezig. De pâte heeft een fijne structuur en smelt op de tong. De affinage duurt minimaal vier weken; De kaas wordt in deze periode een- tot driemaal per week gewassen met pekelwater waar Marc de Bourgogne aan is toegevoegd, waarbij de hoeveelheid Marc telkens iets wordt verhoogd. Râs al Hânout is een mooie verfijnde Mediterraanse kruidenmix, speciaal geselecteerd om in dit geval de Epoisses fermier een extra dimensie te geven. De kaas is bestrooid met deze kruiden, zodat de kruiden lekker kunnen doortrekken in de korst. Daarnaast voegen we een kleine hoeveelheid arganolie aan de kruiden toe, dit zorgt voor een mooie nootachtige smaak.

Extra informatie

Eenheid

per stuk

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button