Beschrijving
In het dorpje Epoisses begon de productie van deze kaas in 1956 opnieuw nadat de Tweede Wereldoorlog een stop had veroorzaakt. In de tijd van Napoleon was deze kaas reeds populair. Het is een sterk geurende kaas met gewassen korst. De geur van Marc de Bourgogne is onmiskenbaar aanwezig. De pâte heeft een fijne structuur en smelt op de tong. De affinage duurt minimaal vier weken; De kaas wordt in deze periode een- tot driemaal per week gewassen met pekelwater waar Marc de Bourgogne aan is toegevoegd, waarbij de hoeveelheid Marc telkens iets wordt verhoogd. Râs al Hânout is een mooie verfijnde Mediterraanse kruidenmix, speciaal geselecteerd om in dit geval de Epoisses fermier een extra dimensie te geven. De kaas is bestrooid met deze kruiden, zodat de kruiden lekker kunnen doortrekken in de korst. Daarnaast voegen we een kleine hoeveelheid arganolie aan de kruiden toe, dit zorgt voor een mooie nootachtige smaak.