Let op: Tijdens de feestdagen is alleen afhalen mogelijk. Thuisbezorgen kan weer vanaf 2 januari.

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Epoisses fermier

 17,50 per stuk

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

In het dorpje Epoisses begon de productie van deze kaas in 1956 opnieuw nadat de Tweede Wereldoorlog een stop had veroorzaakt. In de tijd van Napoleon was deze kaas reeds populair. Het is een sterk geurende kaas met gewassen korst en hij ruikt naar Marc de Bourgogne. De pâte heeft een fijne structuur, smelt op de tong en smaakt naar een mengeling van zout, metaal en melk. De affinage duurt minimaal vier weken; de kaas wordt eerst gewassen waarna Marc de Bourgogn en pekelwater wordt toegevoegd. De kaas wordt vervolgens een- tot driemaal per week gewassen waarbij de hoeveelheid Marc de Bourgogne steeds wordt verhoogd. De Epoisses fermier wordt gemaakt van rauwe melk en rijpt in een houten bakje.

Extra informatie

Eenheid

per stuk

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button