Beschrijving
Gemaakt van een mengsel van gepasteuriseerde koemelk, afkomstig van de Bruno Alpinakoeien of de Piemonte-koeien, welke grazen in de Rascheravallei. Deze kaas heeft zijn DOP-status sinds 1 juli 1996. Hierin wordt ook toegelaten om schapen- en geitenmelk te gebruiken voor deze kaas. De melk wordt verzameld in een houten vat waar het stremsel wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het vat afgedekt met een wollen doek. De wrongel wordt vervolgens geperst voor 10 minuten en wordt nogmaals versneden en daarna gaat de kaas voor de rest van de dag onder de pers. Dan volgt het droogzouten en wordt de kaas onder druk gezet gedurende 5 dagen. Daarna volgt de rijping van minimaal 20 dagen in zeer dampige koude kelders. Mede door deze koude rijping blijft de kaas zeer subtiel van smaak. De smaak geeft een sterke associatie aan hooi en botermelk. Naarmate de rijping vormt, krijgt de kaas een geur van amandelen.