Let op: Tijdens de feestdagen is alleen afhalen mogelijk. Thuisbezorgen kan weer vanaf 2 januari.

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Vragen? info@bourgondischlifestyle.nl

Fourme d’ Ambert fermier

 7,35 per 250gr

  • Op werkdagen (excl. feestdagen) voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Categorie:

Beschrijving

De Fourme d’Ambert wordt gemaakt uit rauwe koemelk waaraan de wrongel penicillium roqueforti wordt toegevoegd en daarna wordt er met een spuit lucht in de kaas gepompt waardoor de schimmel zich kan ontwikkelen. Dit is een van de romigste en mildste blauwaders van Frankrijk. De naam is afgeleid van het Latijnse woord “forma” en men vermoed dat deze verbastering heeft geleid tot de naam “fromages”. De kaas moet minimaal 28 dagen rijpen maar begint echt op smaak te komen na 2 maanden. Een uitstekende kaas om te eten bij een heerlijk glas vin doux naturel.

Extra informatie

Eenheid

per 250gr

Meer leren over kaas?

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

Bekijk de kaasopleidingen

Advies nodig? Onze gastronomisch adviseurs helpen je graag!


E-mail sturen
Whatsapp button