» Terug naar categoriepagina

Ascheri Montalupa Viognier

40,25

Uitverkocht

Artikelnummer: OB-64 Categorie:

Beschrijving

Een schitterende Italiaanse wijn die we zelf importeren. Van origine waren de kelders van Giacomo Ascheri gelegen in La Morra. In deze regio bestaat nog steeds een dorp dat Ascheri heet. Hier werden begin 19e eeuw de eerste wijnstokken aangeplant en de eerste wijnen geproduceerd. Vandaag de dag bezit Ascheri drie verschillende domeinen. Twee zijn gelegen op Barolo, het derde op Roero waar deze wijn gemaakt werd.

Het domein is gelegen in de Roero-regio, net op de Montalupa-heuvel die kan gezien worden vanuit Bra. Dit domein heeft een innovatieve benadering op de wijngaard met Syrah- en Viognierwijnstokken geplant in een oude mariene grond met veel zand, afgewisseld met keien en mergel op ongeveer 300 meter hoogte boven de zeespiegel. De beplantingsdichtheid is 5500 stokken per hectare. De oogst is volledig manueel met als absolute prioriteit de keuze van het juiste moment om te oogsten.

De Viognier rijpt voor 25 % gedurende 4 maanden op nieuw Sloveens hout en 75 % op stalen vaten. Minstens 18 maanden rijping op fles.