Home  | Nieuws  | Activiteiten  | Route  | Contact
 

Onze kazen
Een goede kaas is voor ons het ultieme genot. Onze kazen zijn onze trots, de basis van ons Bourgondische bestaan. Door de jaren heen hebben wij een prachtig assortiment samengesteld en gecreëerd. Smaakvolle kazen die zich kenmerken door originaliteit en kwaliteit en grotendeels bereid uit volle rauwe melk. We hebben een band met onze boeren en zijn gek op onze kazen. Vanaf het moment dat de kazen bij ons binnenkomen totdat ze de winkel verlaten, worden ze vertroeteld. Of u nu restaurateur of particulier bent: we adviseren u graag over hoe u de kazen het beste kunt bewaren, presenteren en serveren. Zodat de smaken volledig tot hun recht komen en u kunt genieten van een heerlijk en prachtig product.

Ons assortiment van kaas, wijn en specialiteiten selecteren wij op smaak, kwaliteit en originaliteit. Door ons persoonlijk netwerk van kleine producenten en buitenlandse (collega-) affineurs, en door reizen naar interessante Bourgondische activiteiten in heel Europa, kunnen wij u steeds weer verrassende nieuwe en smaakvolle producten bieden. Op deze manier streven wij naar de hoogste kwaliteit en nieuwe smaaksensaties. ‘Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten’.

Proeverijen en trainingen
‘Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over’. Zo luidt een bekend spreekwoord. U begrijpt dat we onze kaas, kennis en passie graag met u delen. Uiteraard adviseren we u in onze winkel, daarnaast geven we trainingen en organiseren we proeverijen voor restaurateurs, horecaklanten en particulieren. Zo willen we u, uw restaurantmedewerkers, gasten, collega’s, vrienden of familie inspireren en motiveren en deze prachtige kaas- en wijnpassie en -traditie overdragen.

Kaasomschrijvingen
Meer weten over de historie van onze bijzondere kazen? Maak dan online uw kaasselectie, te beginnen bij de soort melk, het land van herkomst en het type kaas.


Samenstellen van een kaasplateau
Een goede kaas verdient het om op passende wijze te worden geserveerd. Een ‘rijpe’ kaas komt bijvoorbeeld prima tot zijn recht als hij wordt vergezeld van een zeer krachtige wijn. Kiest u voor een andere wijn, dan trekt uw mond er van samen. De manier van serveren en de combinatie met andere producten is dus van groot belang om alle smaken tot hun recht te laten komen. Het samenstellen van een kaasplankje lijkt eenvoudig, maar is dat allerminst. Het gaat erom dat u de juiste kazen en smaken combineert en dat u uitgaat van een correcte volgorde. Wij adviseren om bij het samenstellen van een kaasplateau uit te gaan van deze volgorde:
1. Geiten- en schapenkazen
2. Witflora- en romige kazen
3. Harde kazen
4. Roodflorakazen
5. Blauwflorakazen

Onze boeren  | Onze affinage  | Onze winkels  | 'Onze' restaurants  | Onze kazen
Home  | Nieuws  | Archief  | Nieuwsbrief  | Activiteiten  | Route  | Contact

Bourgondisch Lifestyle Beverwijk, Plantage 120 A, 1943 LR Beverwijk. Telefoon: 0251 220 332
Bourgondisch Lifestyle Haarlem, Koningstraat 5, 2011 TB Haarlem. Telefoon: 023 202 47 47

Sitemap  | Disclaimer  | Copyright