Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
     
Beste Bourgondiërs,

De herfst is begonnen, naar onze mening een heerlijk kaasseizoen!

Eigenlijk zijn er elk seizoen heerlijke kazen, maar tijdens de donkere, koude dagen is het toch heerlijk om lekker knus binnen te zijn met vrienden en familie onder het genot van een mooi kaasplateau en een goed glas wijn.

Daarnaast is fondue ook zo’n gerecht dat prima bij deze periode past. Wij bereiden hiervoor een mooie mix, van Emmenthaler (18 maanden gerijpt) gecombineerd met Gruyère (24 maanden) en Appenzeller (van 1 jaar oud). Daarnaast voegen wij nog een aantal van onze speciale bergkazen toe. Een unieke, karkartervolle mix, zeer goed te combineren met een heerlijke Langhe Arneis van Ascheri Vini. We hebben het recept voor u klaarliggen!

Ook is de Vacherin Mont d’Or weer aanwezig en binnen enkele weken zal ook de Vacherin fermier weer zijn opwachting maken.
 
  Daarnaast zijn er nog een aantal heerlijke roodflora kazen die geweldig zijn tijdens deze koude dagen.

Wij hebben de volgende kazen voor u uitgelicht:

Pierre & Pôtre

Dit mooie vierkante kaasje uit Méan (België), wordt gemaakt van rauwe schapenmelk. Wanneer de kaas klaar is wordt deze gewassen met een speltbier. Dit bier wordt gemaakt van de bijzondere biologische tarwekorrel Spelt. De Speltkorrel heeft de eigenschap om een licht zoetje aan het bier af te geven en dit proef je dan ook terug bij deze romige schapenkaas. Het kaasje wordt gemaakt op een familieboerderij in de Ardennen. De inmiddels meester in kaasmaken, begon in 1976 met het houden van geiten.
De boer had echter niet genoeg kennis om kaas te maken. Totdat hij op een dag hier een beschrijving over las in een damesblad van zijn vrouw. De kunst van het kaasmaken heeft de boer vandaag de dag zo in de vingers dat hij inmiddels 35 soorten kaas maakt van 3 soorten melk;
koe-, geit- en schapenmelk. Deze kaasmaker behoort tot de top van België.

Adrahan
Omgeving: Cork, West Ierland


Deze heerlijke roodflora kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De melk wordt verkregen uit de eigen kudde raszuivere Friese Holsteiners van de “Adrahan farm”, koeien die al sinds 1925 door de familie Burns zelf gefokt worden. Het kaasmaken begon echter later. In de jaren 70 was de boer van mening dat de producten die het gezin at niet goed genoeg waren en hij begon zelf zuivelproducten te maken. Door de kaas ook kleinschalig te verkopen, groeide de populariteit en wordt de Adrahan nu gezien als een van beste kazen die Ierland rijk is.
Het recept voor de Adrahan wordt niet geheel prijsgegeven. Wel weten we dat de kaas met de hand, traditioneel wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, waar vegetarisch stremsel aan toe wordt gevoegd. Vervolgens krijgen de kazen een pekelbad en rijpen ze gedurende 12 weken door. Wanneer de kaas jong is heeft hij een mooie zachte smaak en is de kern van de kaas wat droger van structuur. Naarmate deze rijper wordt komt het pittige karakter meer naar voren en wordt de kaas ook iets smeuïger.

 
  Zoals u vast wel weet hebben wij ook een mooie wijncollectie bij Bourgondisch Lifestyle. Ook deze maand hebben wij weer een van onze toppers geselecteerd:

Rosso di Montalcino 2009
Baccinetti, Italië

Deze prachtige wijn uit Toscane (gemeente Montalcino), wordt gemaakt van de Sangiovese druif. De wijn ruikt naar bos en rozenbottel.
De smaak is een beetje robuust, aards en heeft tonen van laurier en  kersen.
Vaak in de schaduw van zijn beroemde broer(Brunello di Montalcino), maar een absolute aanrader om eens te proeven.

Van €15,95 NU €14,95 per fles!
*Bij aankoop van 1 doos (6 flessen), €13,95 per fles.
Hieronder treft u de activiteiten voor de komende maanden:

Wine and Food Festival: www.thewinesite.nl/evenementen

In samenwerking met Alain Alders van De Vrienden van Jacob en Kookstudio de Kookerij in Noordwijk organiseren wij een Masterclass koken met kaas op donderdag 1 november a.s.
Voor meer informatie en inschrijving klik hier.

Kaasmarkt op 4 november 2012: Zie uitnodiging

Kaasconferentie op 5 november 2012 (professionals)

Christmas Fair van 21- t/m 25 november a.s.: www.countrychristmasfair.nl

Gault Millau gala in Maastricht op 29 november 2012: www.gaultmillau.nl

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen op een van deze activiteiten of uiteraard bij ons in
de winkel!

Een bourgondische groet,

René Koelman, Latif Elmessoussi en het Team van Bourgondisch Lifestyle