Bekijk de online versie als deze e-mail niet goed wordt weergegeven
     
Beste Bourgondiërs,

De kaaswereld is een kleine wereld, maar toch wereldwijd een begrip. Wat sommigen van u waarschijnlijk niet weten is dat wij ook onze collega’s in het buitenland voorzien van bijzondere Nederlandse boerenkazen. Nu wij dit bericht schrijven staan we op een beurs in Tokyo om onze selectie boerenkazen te promoten. Samen met onze Europese en Amerikaanse collega’s delen we passie en vriendschap om de wereld van AMBACHTELIJKE kaas te laten leven.
 
  Kaas, wijn en valentijn

All you need is…. Cheese

Verwen uw partner deze valentijn met een culinair cadeau van Bourgondisch Lifestyle!

Ga een bruisende dag tegemoet met een van onze mousserende wijnen: van champagne, prosecco tot mousserende rosé uit Duitsland.

Daarbij een heerlijk stuk Coeur Neufchâtel, een fluweel romige koemelkkaas in de vorm van een hart, uit het plaatsje Neufchâtel, gelegen in het noorden van Normandië.

Gaat uw hart hier al sneller van kloppen?

Kom langs in de winkel en laat u adviseren.

WIJ ZIJN DINSDAG 14 FEBRUARI GEOPEND SPECIAAL VOOR UW VALENTIJN!
Kaasbericht

Van ver:

In oktober tijdens de kaasmarkt hebben sommigen van u reeds kennis gemaakt met Knuthenlund. Deze maand staan de zuivelproducten van deze Deense boerderij centraal. Dit ecologische landgoed, wordt gerund door Jesper en Suzanne. Sinds 10 jaar hebben zij het bedrijf overgenomen van de familie van Suzanne en zijn gaan graven in de historie en zijn zo achter het 200 jaar oude recept gekomen van de Fare Ost far et get, bereid van schapen- en geitenmelk welke afkomstig is van hun eigen boerderij waar ze geheel controle hebben over de kwaliteit van hun producten. Deze kaas doet denken aan een Manchego en heeft een mooie kruimige zilte pâte na een rijping van 12-15 maanden. Ook bijzonder van Knuthenlund zijn de overheerlijke schapenyoghurts, verkrijgbaar in naturel, maar ook in de smaken: rabarber, vanille of aarbei, alle heel romig en vol van smaak. Wij waarschuwen u: als u eraan begint raakt u verslaafd.


 
Van dichtbij:

In de winter is het tijd voor de krachtpatsers uit Nederland. Wij laten u graag onze Boeren Nagelkaas proeven, een van die mooie krachtpatsers die toch ook zijn elegantie heeft behouden. Deze kaas wordt bereid uit rauwe melk met daaraan gekneusde kruidnagels toegevoegd. De kruidnagels worden eerst geweld alvorens deze aan de wrongel toe te voegen. Vervolgens wordt de wrongel tot kaas geperst en dan volgt het pekelbad. Daarna volgt de “o zo belangrijke” rijping op lage temperatuur om de kaas niet te “forceren”. Het resultaat na 10-12 maanden rijping is een fruitige kruidige boerenkaas met een heerlijk winters karakter van kruidnagel. Een hele mooie combinatie is te maken met de Gewurtztraminer grand cru van Hering, wat een elegantie! Overigens ook heerlijk als aperitief.
  Wijnbericht:

Rosso di Montalcino 2009
Baccinetti, Italië


Deze topwijn uit Toscane (gemeente Montalcino),wordt gemaakt van de Sangiovese druif.

Hij ruikt naar bos en rozenbottel.

De smaak is een beetje robuust en aards en heeft tonen van laurier en kersen.

Vaak in de schaduw van zijn beroemde broer (Brunello di Montalcino), maar een absolute aanrader om eens te proeven.


Van €15,95 NU €14,95 per fles!
*Bij aankoop van 1 doos (6 flessen) €13,95 per fles.


Chardonnay 2009
Domaine Le grand Fe


Houdt u van een frisse wijn, dan moet u deze
(
niet houtgelagerde) Chardonnay uit de Loire
eens proberen.

Ruikt naar bloemen en gras.

De smaak is droog en heeft tonen van perzik en abrikoos.


Van €7,95 NU €6,95 per fles!
*Bij aankoop van 1 doos (6 flessen) €5,95 per fles.
Activiteiten

Dinsdag 14 februari, extra opening van 9.00 uur tot 17.00 uur i.v.m. Valentijnsdag

Zaterdag 18 januari, in onze kaasbeleving: onze kaasboerin Annie v.d. Arend van o.a. de Vinkenthaler en de nieuwe bierkaas. Zij presenteert haar bijzondere kazen aan u in combinatie met elegante wijnen van 12.00 tot 16.00 uur.

Dinsdag 28 februari, kaas/wijn avond bij Restaurant ”In de Open Keuken”, voor meer informatie zie ook www.indeopenkeuken.nl

maandag 6- t/m donderdag 9 april, staan wij op Amis de France in de tuinen van kasteel Haarzuilens, voor meer informatie zie ook www.amisdefrance.nl