juni 2018
WIJN 75: Priorat ’90 minuts’ 2015 Trossos del Priorat

90 minuten in een fles…

Met het wijnabonnement gaan we altijd op zoek naar wijnen die net even buiten de standaard liggen, ‘out of the box’ zijn of uit een onverwachte hoek kunnen komen. Wijnen die zich eigenlijk door hun verhaal onderscheiden ten opzichte van de rest. En dan komen we tijdens een proefsessie deze wijn tegen… Wauw!

Priorat ’90 minuts’ 2015 van Trossos del Priorat. Een hele mond vol die we stuk voor stuk voor u zullen uitleggen.

Priorat is gelegen in het noordoosten van Spanje, vlakbij de Middellandse Zee. Een gebied met veel zonuren en dat bekend staat om de productie van krachtige rode wijnen met structuur. Deze wijn is
een DOQ, een geografi sche herkomstbenaming die eigenlijk niet door de EU wordt erkend.

De familie Vives heeft in 2004 geïnvesteerd in de wijngaarden en is sindsdien eigenaar van het wijnhuis ‘Trossos del Priorat’. Zij hadden na hun eerste oogst nogal wat ‘trossos’ te koop en hebben op die manier een passende naam voor hun huis gevonden. Voor deze wijn gebruiken zij 70% Garnacha, 20% Cariñena en 10% Cabernet Sauvignon.

Dit is duidelijk een fles met een thema. In onze remslaap dromen wij gemiddeld 90 minuten… Een goede film duurt vaak 90 minuten… De autorit van Barcelona naar dit wijnhuis is 90 minuten en hoogstwaarschijnlijk duurt het 90 minuten voordat u deze fles op heeft. Heerlijk als een wijn zoveel aanknopingspunten heeft!

Dit is een relatief jonge Priorat met tonen van donker fruit, specerijen en drop in de geur. Vervolgens zwoel fruit, intens met rijpe tannines. ‘On the side’ vinden we het hout van 12 maanden van Frans eiken en vervolgens een lang einde met wilde kruiden.

Combineer deze wijn met pittige bergkazen uit Zwitserland of Frankrijk. Die vormen een uitstekende ‘pairingpartner’ met de Priorat!

Salud!

Normaal: € 15,50
Deze maand met abonnement: € 12,40

Stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht en u hoort spoedig van ons!

Niet leesbaar? Verander tekst.