Blauw Klaver kaas

SKU: 20003 Categorie:

Beschrijving

Deze mooie zachte blauwader-kaas wordt gemaakt in Kamerik, in ’t Groene Hart van Nederland. De kaas vindt echter zijn oorsprong in Harmelen, waar deze door een kaasmaakster werd gemaakt, die het vak in Frankrijk leerde. Zij gaf haar kennis en het recept over aan Maaike en Mathijs, de huidige kaasmakers. De melk die ze voor de Blauw Klaver kaas gebruiken verkrijgen zij uit een kudde roodbonte koeien. Onder het motto “koeien horen in de wei” graast de kudde zoveel mogelijk buiten op de 40 hectare frisgroen polderlandschap. De koeien produceren een zeer rijke melk, die zich uitstekend leent voor het maken van een blauwader-kaas. De Blauw Klaver kaas is heerlijk romig en zorgt voor een filmend laagje in de mond. De korst brengt ziltigheid, wat heel goed combineert met het boerse karakter van de kaas.

Extra informatie

Land

Streek

Type kaas

Diersoort

Melk